>>>Brandon Allen / Bas van Lier Quartet ‘plays Gene Ammons’
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

De Londense saxofonist Brandon Allen en de Amsterdamse pianist Bas van Lier brengen een ode aan de tenor gigant Gene Ammons. Samen met een kokende ritmesectie duiken ze vol overgave in het repertoire van deze “boss tenor”.

Als een van de uitvinders van “soul jazz” en de grondlegger van de “Chicago stijl” behoeft Gene Ammons geen introductie. Hij wordt in een adem genoemd met sax giganten als Dexter Gordon, Wardell Gray en Sonny Stitt met wie hij ook regelmatig het podium deelde. Gene Ammons dichte het gat tussen rauwe blues, r&b en bebop waardoor er een meer toegankelijkere stijl van spelen ontstond die een groot publiek aansprak.

Brandon Allen is een van de meest gevraagde en opwindendste saxofonisten in de Londense scene op dit moment. Hij speelt met o.a. Eric Clapton, Jools Holland, US3, Neil Diamond en Paloma Faith. Verder speelt hij al jaren in de Kyle Eastwood band en heeft hij zijn eigen Brandon Allen Quartet.

Bas van Lier is al jaren de stuwende kracht achter bands als De Deeldeliers (met Jules Deelder), Bl3nder (met Def.P), SuperSwamp en het Bas van Lier 3. Verder was hij jarenlang vaste pianist bij Hans Dulfer en meer dan 10 jaar vaste leider van de “Friday night live at Toomler”. Van Lier en Allen leerde elkaar 15 jaar geleden kennen en hadden meteen “chemie”.

Hun energieke manier van spelen vult elkaar perfect aan. Begin september speelt het Brandon Allen/Bas van Lier Quartet 14 concerten in Engeland (o.a. Ronnie Scott’s en de 606 club) en doet aansluitend Nederland en België aan.

Het Brandon Allen/Bas van Lier Quartet bestaat uit Brandon Allen (tenorsax), Bas van Lier (Hammondorgel & piano), Arnie Somogyi (bas) Erik Kooger (drums).

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Tickets zijn HIER verkrijgbaar

Op de hoogte blijven?

Concert update? Aanbieding? Mis het niet! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Informatie

Wij bieden iedere woensdag live muziek in diverse stijlen aan voor het Amersfoortse publiek. Voor de organisatie van deze avonden hebben wij externe programmeurs.

Daarnaast staan wij open voor de invulling van live muziek op andere avonden. Dit moet voldoen aan een aantal voorwaarden:
– Je komt uit de regio Amersfoort
– Je hebt beschikbaar live materiaal om te kunnen beoordelen

Ook een keer optreden in Amersfoort? Neem contact op met een van onze programmeurs

Programmeur POPservant : Ramon Doornekamp – Ramon@Rootzstock.NL
Programmeur Latin-Jazz: Nils Fischer – cabocubajazz@me.com
Programmeur Jazz: Alexander Beets/ Floor Visser – info@firstfloorproductions.nl

De Observant

Openingstijden:

Reserveringskantoor:
ma-vrij 09.00 – 17.00 uur

 

Stadscafé:
ma-vrij 08.00 – 19.00 uur
za 10.00 – 17.00 uur
woensdagavond Live Muziek

 

Zalen:
ochtend: 08.00 tot 12.00
middag: 13.00 tot 17.00
avond: 18.00 tot 22.00

*Overige tijden in overleg

Contact Info

Stadhuisplein 7 Amersfoort

Phone: 033-4451654