>>>Reinier Baas & Ben van Gelder | Paul van Kessel | JazzPodium Amersfoort
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Vanavond brengt het JazzPodium Amersfoort in de Observant maar liefst twee concerten. Voor de pauze staan Reinier Baas & Ben van Gelder samen op het podium. Na de pauze brengt zanger/gitarist Paul van Kessel een intiem programma.

Gitarist Reinier Baas en saxofonist Ben van Gelder stonden de afgelopen jaren meer dan 150 keer samen op het podium, maar blijven elkaar het vuur aan de schenen leggen. Zij werkten samen met onder meer het Metropole Orkest en in een trio met drummer Han Bennink. Als duo gebruiken zij een uiteenlopend repertoire van onder meer Thelonious Monk en Duke Ellington als uitgangspunt voor improvisatie, maar spelen zij voornamelijk eigen composities. Hun muziek ontstaat grotendeels ter plekke, maar verliest nooit de schoonheid, vorm en lyriek uit het oog.

Reinier Baas
Reinier Baas wordt gezien als één van de belangrijkste aanjagers van een nieuwe lichting Nederlandse jazzmusici. Het tijdschrift Jazzism noemde hem “de ongekroonde koning van de hedendaagse jazz” en “een adembenemend talentvol gitarist”. Hij toerde in Japan, Nieuw-Zeeland, Australië en Europa met zijn kwintet ‘The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble’, dat door de Volkskrant ‘het hipste en spannendste jazzbandje van Nederland’ werd genoemd. Zijn tweede plaat, ‘Mostly Improvised Instrumental Jazz Music’, werd in 2013 bekroond met een Edison. In 2015 schreef het North Sea Jazz Festival een vrije compositieopdracht aan hem uit. Het resultaat was ‘Reinier Baas vs. Princess Discombobulatrix’, een ‘grotendeels instrumentale opera’ die in 2016 uitkwam in een samenwerking met striptekenaar Typex. “Een overrompelende en surrealistische muzikale ervaring”, aldus het Nederlands Dagblad.

Ben van Gelder
Ben van Gelder (1988) wordt al sinds het begin van zijn professionele carrière bestempelt als een nationaal, maar ook internationaal megatalent. Als tiener won hij belangrijke prijzen waaronder het Prinses Christina Concours (2003), De Stan Getz/ Clifford Brown Fellowship (2005) en de Deloitte Jazz Award (2007). Van Gelder woonde bijna 10 jaar in New York waar hij samenwerkte met musici van wereldformaat. Met zijn vaste kwintet produceerde hij drie albums die door de Nederlandse pers met bewondering werden ontvangen. Zijn meest recente CD is het product van een felbegeerde compositieopdracht verstrekt door de Jazz Gallery, een belangrijke broedplaats in New York. Among Verticals ontving vijf sterren in De Volkskrant (“één van de mooiste jazzplaten van het jaar”) en het NRC (“rechtstreeks de diepte in met elegantie, precisie en verbeelding”). Het album werd gepresenteerd tijdens een tournee in acht landen. Recentelijk is Ben van Gelder aangesteld als hoofdvakdocent bij het Conservatorium van Amsterdam.

Paul van Kessel
Paul van Kessel werd door Radio 6 bekroond tot Soul & Jazz Talent en werd getipt door NRC. Deze van oorsprong Limburgse singer & songwriter verenigt vele uitersten. Hij werd niet zomaar de trefzekere jazz & soulful zanger van eigen en classic repertoire. Paul is jarenlang frontman van bands als The Young Sinatras, Crooners Echo en Wicked Jazz Sounds. Onlangs bracht hij twee solo EP’s uit, Riot & Keep Your Soul Together. Een nieuw album is onderweg! Live speelt hij momenteel werk van z’n eerste twee solo EPs, nieuw werk en ‘classic blues & jazz’ stukken.

Entree € 5,00 (inclusief een consumptie)

Tickets zijn HIER verkrijgbaar

Op de hoogte blijven?

Concert update? Aanbieding? Mis het niet! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Informatie

Wij bieden iedere woensdag live muziek in diverse stijlen aan voor het Amersfoortse publiek. Voor de organisatie van deze avonden hebben wij externe programmeurs.

Daarnaast staan wij open voor de invulling van live muziek op andere avonden. Dit moet voldoen aan een aantal voorwaarden:
– Je komt uit de regio Amersfoort
– Je hebt beschikbaar live materiaal om te kunnen beoordelen

Ook een keer optreden in Amersfoort? Neem contact op met een van onze programmeurs

Programmeur POPservant : Ramon Doornekamp – Ramon@Rootzstock.NL
Programmeur Latin-Jazz: Nils Fischer – cabocubajazz@me.com
Programmeur Jazz: Alexander Beets / Floor Visser – info@firstfloorproductions.nl

De Observant

Openingstijden:

Reserveringskantoor:
ma-vrij 09.00 – 17.00 uur

 

Stadscafé:
ma-vrij 08.00 – 19.00 uur
za 10.00 – 17.00 uur
woensdagavond Live Muziek

 

Zalen:
ochtend: 08.00 tot 12.00
middag: 13.00 tot 17.00
avond: 18.00 tot 22.00

*Overige tijden in overleg

Contact Info

Stadhuisplein 7 Amersfoort

Phone: 033-4451654