>>>Kika Sprangers – Young VIP preview | JazzPodium Amersfoort
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Saxofonist, componist en bandleider Kika Sprangers (28 september 1994) werd in 2015 geselecteerd als leider van de saxofoonsectie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest onder leiding van Martin Fondse. Dit orkest toerde twee jaar door Nederland en stond o.a. op North Sea Jazz, in het Bimhuis en werkte samen met het Metropole Orkest. In de zomer 2016 deden zij een project met het NJO onder leiding van Jules Buckley (chief-conductor Metropole Orkest). Vorig jaar rondde ze haar Bachelor of Music met een ‘9 met onderscheiding’ af aan het conservatorium bij Marc Scholten en Toon Roos.

Sinds ruim drie jaar schrijft ze haar eigen stukken die ze momenteel uitvoert met haar eigen formaties. In haar spel en stukken laat ze de melodie en lyriek spreken bovenop een stevige groove. Met haar bandleden Benjamin Torbijn (drums), Danny van Ruitenburg (basgitaar), Manuel Wouthuysen (piano), Eric Brugmans (gitaar) zoekt ze de verbinding tussen elektronische en akoestische klanken op.

Vorig jaar stond ze met haar kwintet onder andere op Jazz in Duketown. In februari 2017 verscheen haar eerste EP ‘Leaves of Lily’ met onder meer live-opnames van haar concert in Tivoli Vredenburg Cloud Nine met haar Large Ensemble, een uitbreiding van haar kwintet met drie vocalisten (die de rol van strijkers aannemen) en een blazerssectie (basklarinet, hoorn, trompet en fluit). Dit jaar speelde ze met haar Large Ensemble op het Injazz festival en met haar kwintet bij Vrije Geluiden. In augustus volgen nog twee concerten met het Large Ensemble op het Grachtenfestival. Ook is Kika geselecteerd als Young VIP 2018. In maart start zij een tour langs vele gerenommeerde jazzpodia in Nederland.

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Tickets zijn HIER verkrijgbaar

Op de hoogte blijven?

Concert update? Aanbieding? Mis het niet! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Informatie

Wij bieden iedere woensdag live muziek in diverse stijlen aan voor het Amersfoortse publiek. Voor de organisatie van deze avonden hebben wij externe programmeurs.

Daarnaast staan wij open voor de invulling van live muziek op andere avonden. Dit moet voldoen aan een aantal voorwaarden:
– Je komt uit de regio Amersfoort
– Je hebt beschikbaar live materiaal om te kunnen beoordelen

Ook een keer optreden in Amersfoort? Neem contact op met een van onze programmeurs

Programmeur POPservant : Ramon Doornekamp – Ramon@Rootzstock.NL
Programmeur Latin-Jazz: Nils Fischer – cabocubajazz@me.com
Programmeur Jazz: Alexander Beets/ Floor Visser – info@firstfloorproductions.nl

De Observant

Openingstijden:

Reserveringskantoor:
ma-vrij 09.00 – 17.00 uur

 

Stadscafé:
ma-vrij 08.00 – 19.00 uur
za 10.00 – 17.00 uur
woensdagavond Live Muziek

 

Zalen:
ochtend: 08.00 tot 12.00
middag: 13.00 tot 17.00
avond: 18.00 tot 22.00

*Overige tijden in overleg

Contact Info

Stadhuisplein 7 Amersfoort

Phone: 033-4451654