>>>Pedro Luis Pardo Cosme & band
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Pedro Luis Pardo Cosme is bassist en tresspeler, componist en arrangeur en tevens muzikaal leider van verschillende son- en salsagroepen. Naast Pedro bestaat de band deze avond uit Nils Fischer op conga’s, Armando Vidal op timbales en pianist Jorge Martinez Galán.

Verwacht deze avond een mix van traditionele trova, bolero’s, cha, Guaracha, en populaire son. Met frisse arrangementen in de stijl van Buena Vista Social Club, Compay Segundo en Vieja Trova Santiaguera. Dit alles aangevuld met prachtige eigen composities, verrijkt met moderne elementen als guajeo’s en tumba’os. De instrumenten zijn vandaag volledig akoestisch, precies zoals in het ‘Casa de la Trova’ in Santiago te horen is. Pedro Luis Pardo Cosme staat garant voor een sprankelend en swingend feest!

Geboren in Santiago de Cuba, begon Pedro zijn muzikale carrière in het ‘Casa de la Trova’ waar hij, als eerste van de jonge generatie sonmuzikanten van nu, zijn master-opleiding kreeg van de oude garde van de traditionele muziek, zoals Maduro en Compay Segundo. Hij werkte vervolgens gedurende negen jaar als de vaste bassist van het ‘Casa de la Trova’, en was muzikaal leider van diverse Cubaanse bands.  Ook was hij in Cuba wekelijks live op de radio te beluisteren met de zangeres Maria Ochoa en de trompettist Inaudi Paisa?n.

In 1995 vestigde hij zich in Nederland. Hij richtte de songroep Saoco op en werd de vaste bassist van Rumbata?. Hij verleende zijn medewerking aan talloze projecten en CD’s, waaronder Timbazo, CaboCubaJazz, Saoco, Rumbata?, Issac Delgado, Laura Fygi en Mayito (Los Van Van). De meest recente samenwerking is met Carel Kraayenhof en het Metropole Orkest in de bijzondere voorstelling ‘Memorias de Cuba’ waar ook een CD van werd uitgebracht.

Entree: € 5,00 (inclusief een consumptie)

Tickets hier verkrijgbaar.

Op de hoogte blijven?

Concert update? Aanbieding? Mis het niet! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Informatie

Wij bieden iedere woensdag live muziek in diverse stijlen aan voor het Amersfoortse publiek. Voor de organisatie van deze avonden hebben wij externe programmeurs.

Daarnaast staan wij open voor de invulling van live muziek op andere avonden. Dit moet voldoen aan een aantal voorwaarden:
– Je komt uit de regio Amersfoort
– Je hebt beschikbaar live materiaal om te kunnen beoordelen

Ook een keer optreden in Amersfoort? Neem contact op met een van onze programmeurs

Programmeur POPservant : Ramon Doornekamp – Ramon@Rootzstock.NL
Programmeur Latin-Jazz: Nils Fischer – cabocubajazz@me.com
Programmeur Jazz: Alexander Beets/ Floor Visser – info@firstfloorproductions.nl

De Observant

Openingstijden:

Reserveringskantoor:
ma-vrij 09.00 – 17.00 uur

 

Stadscafé:
ma-vrij 08.00 – 19.00 uur
za 10.00 – 17.00 uur
woensdagavond Live Muziek

 

Zalen:
ochtend: 08.00 tot 12.00
middag: 13.00 tot 17.00
avond: 18.00 tot 22.00

*Overige tijden in overleg

Contact Info

Stadhuisplein 7 Amersfoort

Phone: 033-4451654