>>>RED | JazzPodium Amersfoort
Dit event is voorbij.

Helaas vernamen wij net dat Marjorie Barnes ziek is en niet kan meedoen. Maar ook zonder haar gaat het dak er gegarandeerd af met RED!

RED is een nieuwe band met twee gevestigde muzikanten en twee aanstormende talenten. De band bestaat uit trompettiste Ellister van der Molen, tenorsaxofonist Mo van der Does, Bob Wijnen op orgel en drummer Wouter Kühne. Zangeres Marjorie Barnes is deze avond te gast bij dit quartet.

RED’s sound is stuwend, aanstekelijk en energiek. Soulvolle jazz met zo’n lekker hammondorgel, de klassieke trompet / tenorsax combinatie en Amerikaans swingende drums. Alle muzikanten hebben indrukwekkende solocarrières die alsnog stuk voor stuk verbleken als je ze afzet tegen de meer dan veertig jaar dat Marjorie Barnes de internationale podia betreedt. Van Broadway tot Londen, van Petersburg tot Amersfoort krijgt ze zalen in haar greep. Het zal dan ook niemand verbazen dat ze samenwerkte met sterren als Frank Sinatra, Sammy Davis Jr. en Lena Horne.

RED aangevuld met Marjorie Barnes is dansbaar en opzwepend. Om de woorden van Art Blakey te gebruiken: “we’re here to have a ball.”

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Entree € 5,00 (inclusief een consumptie)

Programmeur Jazz: Alexander Beets / Floor Visser – info@firstfloorproductions.nl