>>>Susanne Alt Quartet | JazzPodium Amersfoort
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Susanne Alt is een Amsterdamse saxofonist/producer/dj, geboren in Würzburg, Duitsland. Zij is een veelgevraagd solist op internationale podia binnen verschillende muziekstijlen: jazz, soul, funk en dance.

Susanne Alt leerde al op zeer jonge leeftijd van haar ouders, beiden muziekdocent, piano en gitaar spelen. Op 12-jarige leeftijd kwam ze in aanraking met haar grote liefde: de saxofoon. In haar jeugd won ze diverse prijzen, waaronder de prestigieuze “International Siemens Award For Young Jazz Talent” in 1996. Na diverse studies in Nederland (Conservatorium van Amsterdam) en Duitsland (Universität der Künste in Berlijn) en heel veel live concerten, werd ze in 2004 beloond met een finaleplaats in de Dutch Jazz Competition.

Terug in Amsterdam begint ze haar eerste band, “Susanne Alt Quartet” en ook samenwerking met diverse dj’s. Haar debuut als producer maakt ze in 2004. Albumproducties en wereldwijde optredens volgen. In 2007 richt zij haar label Venus Tunes op. Naar aanleiding van de samenwerking met Fred Wesley op Susanne’s album “On Track” (2009) toerde ze met Fred Wesley & The New J.B.’s in Nederland en Frankrijk. Ook was Susanne meerdere keren te gast op het podium bij George Clinton & Parliament Funkadelic. In 2015 heeft Susanne haar eerste optredens als dj/saxofonist. Sinds begin 2017 heeft zij als dj/ saxofonist een tweewekelijkse residency in SKYY Bar, Amsterdam. Elke eerste zondag van de maand levert zij de mix “Venus Tunes Sessions – Soulful House & Saxy Flavours” voor radio Freak 31 – Streaming Dance.

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Tickets zijn HIER verkrijgbaar

Op de hoogte blijven?

Concert update? Aanbieding? Mis het niet! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Informatie

Wij bieden iedere woensdag live muziek in diverse stijlen aan voor het Amersfoortse publiek. Voor de organisatie van deze avonden hebben wij externe programmeurs.

Daarnaast staan wij open voor de invulling van live muziek op andere avonden. Dit moet voldoen aan een aantal voorwaarden:
– Je komt uit de regio Amersfoort
– Je hebt beschikbaar live materiaal om te kunnen beoordelen

Ook een keer optreden in Amersfoort? Neem contact op met een van onze programmeurs

Programmeur POPservant : Ramon Doornekamp – Ramon@Rootzstock.NL
Programmeur Latin-Jazz: Nils Fischer – cabocubajazz@me.com
Programmeur Jazz: Alexander Beets/ Floor Visser – info@firstfloorproductions.nl

De Observant

Openingstijden:

Reserveringskantoor:
ma-vrij 09.00 – 17.00 uur

 

Stadscafé:
ma-vrij 08.00 – 19.00 uur
za 10.00 – 17.00 uur
woensdagavond Live Muziek

 

Zalen:
ochtend: 08.00 tot 12.00
middag: 13.00 tot 17.00
avond: 18.00 tot 22.00

*Overige tijden in overleg

Contact Info

Stadhuisplein 7 Amersfoort

Phone: 033-4451654