>>>Hakim | Mijn held | Toeters & Bellen
Dit event is voorbij.

Hakim is een Nederlands-Algerijnse theaterartiest en mimespeler, die bij het grote en kleine publiek bekend is door zijn rol in Sesamstraat. Naast zijn televisieoptredens maakt Hakim succesvolle theater- en cabaretvoorstellingen, vertelt hij verhalen en schrijft hij boeken. Hij haalt zijn inspiratie uit de vreemde problemen van de grotemensenwereld en vertaalt die raak en vaak vol humor naar de wereld van de kinderen.

In de nieuwe voorstelling Mijn held zoekt Hakim een spannende communicatie via het filmdoek. De voorstelling is een ode aan de grote clown Zaabout, die vroeger kwam optreden in zij geboortedorp in Algerije. Altijd al heeft Hakim zijn (jonge) publiek verrast met vondsten en onverwachte wendingen, nu gaat het om een filmische voorstelling, waarin de oude held uit zijn jeugd Zaabout een rol speelt. Maar hij gaat ook een spannende interactie aan over de helden uit de levens van kinderen en ouders zelf. In de voorstelling wordt Hakim muzikaal bijgestaan door gitarist Frank Ong-Alok.

Hakim: “Hij was de beste clown ter wereld. Al zijn sketches staan in mijn hoofd gegrift. Jaren later ben ik via Parijs in Nederland terecht gekomen, waar ik een carrière kon opbouwen. Maar Zaabout ben ik nooit vergeten. Een tijdje geleden werd ik uitgenodigd om op te treden in Algerije, o.a. in mijn geboortedorp. Ik kwam op het idee om Zaabout te betrekken bij mijn voorstelling. Maar veel mensen wisten niet wie hij was en de mensen die zich hem wel herinnerden wisten waar hij was. Toch vond ik hem bij een treinstation, achter een tafeltje met pinda’s en snoepjes, geen schaduw meer van de grote Zaabout die hij ooit was. Ik heb hem kunnen overhalen om samen op te treden. De zaal stond op zijn kop! Ouderen herkenden de oude Zaabout weer, kinderen waren meteen fan.”

Entree volwassenen en kinderen € 8,00