>>>Babar de kleine olifant (Poulenc) (4+) | Toeters & Bellen
Dit event is voorbij.

Het kleine olifantje Babar raakt zijn moeder kwijt, verdwaalt en komt in de stad terecht. Gelukkig neemt een oude dame hem onder haar hoede. Wanneer Babar na verloop van tijd per toeval zijn oude olifantenvriendjes Arthur en Céleste ontmoet, keert hij terug naar de jungle en wordt er koning van de olifanten.

Het verhaal Babar is van de schrijver Jean de Brunhoff. De Franse componist en pianist Francis Poulenc (1899-1963) schreef er voor er zijn neefjes en nichtjes pianomuziek bij. Hiervan heeft Peter Greve een mooie bewerking voor piano met blazers gemaakt.

Tijdens het kinderconcert in de Observant wordt het verhaal verteld door Sylvia Greve-Peters met de originele tekeningen van Jean de Brunhoff ter illustratie. De musici zijn Corien van den Berg (piano), Wim Markus (fluit), Lidia van der Vegt (hobo), Marnix van den Berg (klarinet) en Rosanne Rippen (fagot).

Entree volwassenen € 5,00 en kinderen € 3,50