>Wie is: Benjamin van Brakel
Wie is: Benjamin van Brakel 2017-07-02T21:15:28+00:00

BenZomer Column – Maak kennis met…
Naam: Benjamin van Brakel
Werkzaam bij de Observant sinds: september 2008
Functie: Bedrijfsleider

Zeg, wat doe je naast je werk?

Ik ga graag met mijn vriendin Merel op zaterdag de stad in. We struinen dan over de markt en halen een stroopwafel en verse bloemen! We sluiten ons rondje af met een kop koffie en appeltaart bij ons favoriete stekje op de Hof, Café Alberts. Vaak wandelen we daarna nog even naar de Observant voor een praatje en een drankje. Daarnaast dansen we nu sinds 3 jaar bij Dansschool Parmentier! Erg leuk om te doen, maar voor zo’n Hollandse houten klaas als ik best wel eens een uitdaging. Een paar keer per jaar ga ik met mijn hechte vriendengroep een weekend op pad. We kiezen dan een leuke stad uit en boeken er een hotelletje.

Vertel, wat vind je zo leuk aan werken bij de Observant?

Het mooie van de Observant is de veelzijdigheid! Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat is er 7 dagen per week wel iets te doen. Het leukste van mijn functie vind ik het in de lucht houden van zoveel mogelijk ballen tegelijk! Ik begeleid leerlingen, zorg voor de content op de website en Social Media, doe een deel inkoop, marketing, (after)sales, intake gesprekken, reserveringen en de planning. Ik geniet ervan om wensen van gasten te vertalen naar een mooi feest of bijeenkomst. Zoveel mensen, zoveel wensen. Het maken van de roosters is iedere keer weer een uitdagende puzzel. Gelukkig hebben we een professioneel en hecht team waarbij ieder goed weet hoe zijn taken moeten worden uitgevoerd.

O ’ja en wat vind je dan het allerleukst?

Het leukste vind ik het samenspel met het team voor en tijdens grote evenementen. Het is mooi om te zien hoe een evenement begint op een klein klad briefje met wat ideeën en uiteindelijk steeds meer vorm krijgt. Er is niets toffer dan na afloop in de evaluatie te horen dat alles zo top georganiseerd was. Op een goede 2e plek komt overigens het bijhouden van onze Social Media. Inmiddels heeft een bruidspaar naar aanleiding van een foto van een ander trouwfeest op Facebook gekozen voor de Observant als trouwlocatie.

Noem jouw hoogtepunt van het afgelopen jaar bij de Observant?

Mijn hoogtepunt van het jaar was de organisatie van een bruiloft van 300 personen op 30 juni. Het bruidspaar begon de dag bij ons met een ontvangst in de ochtend en kwam vervolgens terug voor een lunch, receptie en feest. Om deze dag goed te laten verlopen hebben we behalve intern ook veel gesprekken gevoerd met het bruidspaar, de weddingplanner en de leveranciers. De complimenten na afloop doen dan zo goed!

En, heb je weleens geblunderd…nee, niet privé, maar op het werk natuurlijk?

In mijn eerste jaar bij de Observant moest ik vanwege vakantie van de kok voor één keer het BNI ontbijt voorbereiden. Hiervoor moet je om 5:30 aanwezig zijn zodat je de eerste gasten om 06:10 kan ontvangen en ontbijt klaar staat. Uiteraard had ik keurig mijn wekker gezet. Alleen jammer dat ik om 06:45 wakker werd…Ik heb me snel aangekleed en ben naar de zaak gerend. Hier stonden toen 25 boze ondernemers op me te wachten. Nu zit ik wekelijks zelf aan tafel bij BNI en check ik nog steeds iedere keer m’n wekker.

Hoe zou je het team van de Observant het beste kunnen beschrijven?

Een enorm goed op elkaar ingespeeld team, waarbij iedereen de kans krijgt om zichzelf te ontwikkelen en door te groeien binnen het bedrijf. Bijna iedereen is zodoende inzetbaar op meerdere plekken zodat we elkaar moeiteloos kunnen opvangen.

Als jij burgemeester was van Amersfoort, wat zou je dan doen?

Ik zou ervoor gepleit hebben dat het stuk vanaf Dara tot aan de ophaalbrug bij de Kwekersweg een mooie boulevard aan de haven was geworden, met winkeltjes, horeca en woningen daarboven. Ik denk dat zodoende het Eemplein ook een mooier en interessanter stukje centrum was geworden omdat je rond kon lopen.

Wil je verder nog iets delen met ons?

Over 2 weken ga ik eerst heerlijk op vakantie naar Amerika voor een rondreis met een camper. Daarna beginnen de voorbereidingen voor mijn bruiloft.
Op 9 september 2017 gaan Merel en ik trouwen. Het feest kan natuurlijk maar op 1 plek zijn! De Observant. Ik ben erg dankbaar voor de leuke reacties en aanbiedingen van relaties en kijk enorm uit naar deze dag.