>Wie is: Jojan Postma
Wie is: Jojan Postma 2017-07-02T21:15:29+00:00

Zomer Column – Maak kennis met…
Naam: Jojan Postma
Werkzaam bij de Observant sinds: September 2015, hiervoor sinds 2012 via hét Horeca uitzendbureau Skanna
Functie: All-round medewerker bediening

profiel fotoZeg, wat doe je naast je werk?

Ik hou erg veel van bezig zijn, lekker sporten: Zowel binnen als buiten. Gezellig naar vrienden toe en lekker kletsen. Ook vind ik het altijd erg leuk om de gezelligheid in de stad op te zoeken, even bij andere horecazaken langs om een drankje te doen en als het nodig is help ik graag even met werken. Ik vind het namelijk lastig om stil te zitten :)! Naast al deze dingen hou ik ook erg van lekker eten, zelf koken of lekker uit eten, daar kan ik echt van genieten! Voor de rust pak ik graag een goed boek, om lekker in weg te duiken.

Vertel, wat vind je zo leuk aan werken bij de Observant?

Ik heb via het uitzendbureau op veel locaties mogen werken, waar naar mijn mening de Observant in uitspringt is dat het alles heeft en toch klein en gemoedelijk is. Je zal je hier als werknemer nooit vervelen! We staan in het café, draaien de lunches voor de mensen die uit de zaal komen, we verzorgen de catering in de zalen en zetten deze zo zodat de opdrachtgever een fijne workshop / vergadering kan hebben, we verzorgen feesten en condoleances. Ik kan nog wel even doorgaan 🙂 Al met al ik zou niet weten wat er niet leuk is aan de Observant!

O ’ja en wat vind je dan het allerleukst?

Het allerleukst vind ik zelf om de a la carte lunch in het café te draaien. Ik vind het super om mensen een leuke en ontspannen middag te bezorgen. Ook al heeft iemand weinig tijd tussen werk door, is het fijn om iemand snel te kunnen helpen, zodat ze toch nog lekker rustig van hun drankje en broodje kunnen genieten en niet de hele tijd op de klok hoeven te kijken. Ook voor bijzonderheden (grote groep, allergieën etc.) draai ik mijn hand niet om, geen uitdaging is mij te veel!

Noem jouw hoogtepunt van het afgelopen jaar bij de Observant?

Dit klinkt misschien heel cliché, maar elke keer als de gasten tevreden met een lach op hun gezicht weg gaan, is dat voor mij een hoogtepunt. Het feit dat wij zoveel verschillende facetten van werk hebben is het moeilijk om daar 1 moment van uit te kiezen. Het werk draait om mensen een mooie dag te bezorgen, dus als dat lukt ben ik blij.

En, heb je weleens geblunderd…nee, niet prive, maar op het werk natuurlijk?

Helaas is mijn grootste blunder buiten werk gebeurt, ik ben met mijn fiets gevallen en heb hierbij mijn enkel en knieschijf gebroken. Het herstel gaat goed, maar heeft uiteraard een lange tijd nodig. Hierdoor ben ik een aardige tijd uit de running en hier baal ik van, zoals je nu wel zal weten ben ik graag bezig en moet nu vooral mijn rust pakken. Mijn verwachting is dat ik in september weer kan knallen, uitgerust en wel.

Hoe zou je het team van de Observant het beste kunnen beschrijven?

Toppers! We zijn een klein team met allemaal mensen die hun hand niet omdraaien om lekker hard te werken, we helpen elkaar daar waar nodig en werken goed samen. Het is bijzonder om te zien wat een klein team allemaal kan bereiken door goed samen te werken, we zullen ook nooit zeggen dat iets niet kan. Nee als er een uitdaging is, pakken we die met zijn allen aan en maken er met elkaar iets moois van.

Als jij burgermeester was van Amersfoort, wat zou je dan doen?

Poeh, dat is een lastige. Ik zou het niet zo goed weten. Aangezien het nu enorm lastig is om een betaalbare huurwoning te kunnen vinden, zou ik me daar op richten. Tevens vind ik dat muziek op terrassen toegestaan moet worden. Ook mag Amersfoort best nog meer gaan promoten met onze mooie stad, het toerisme mag nog wel aantrekken.

Wil je verder nog iets delen met ons?

Kom gewoon gezellig een keer langs en dan zie je met eigen ogen waarom ik zo enthousiast ben! En vanaf september schenk ik graag een lekkere borrel in en ik beloof, je gaat met een lach naar huis! (voor die tijd zorgen mijn collega’s daar met alle liefde ook voor natuurlijk!)

Oke doei!

De Observant

Openingstijden:

Reserveringskantoor:
ma-vrij 09.00 – 17.00 uur

 

Stadscafé:
ma-vrij 08.00 – 19.00 uur
za 10.00 – 17.00 uur
woensdagavond Live Muziek

 

Zalen:
ochtend: 08.00 tot 12.00
middag: 13.00 tot 17.00
avond: 18.00 tot 22.00

*Overige tijden in overleg

Contact Info

Stadhuisplein 7 Amersfoort

Phone: 033-4451654