De Observant

Openingstijden:

Reserveringskantoor:
ma-vrij 09.00 – 17.00 uur

 

Stadscafé:
ma-vrij 08.00 – 19.00 uur
za 10.00 – 17.00 uur
woensdagavond Live Muziek

 

Zalen:
ochtend: 08.00 tot 12.00
middag: 13.00 tot 17.00
avond: 18.00 tot 22.00

*Overige tijden in overleg

Contact Info

Stadhuisplein 7 Amersfoort

Phone: 033-4451654

>Wie is: Joost Fluitsma
Wie is: Joost Fluitsma 2017-07-02T21:15:28+00:00

Naam: Joost Fluitsma
Werkzaam bij de Observant sinds: 2010
Functie: All-round medewerker bediening

TataZeg, wat doe je naast je werk?

Naast het werk doe ik graag leuke dingen samen met mijn vriendin. Lekker uit eten, naar de bios of leuke reisjes plannen zijn een aantal van de vele dingen die we leuk vinden. Verder besteed ik graag tijd met de PlayStation 3. Ik vind het leuk om te gamen of om lekker ’s avonds op de bank series op Netflix te kijken.

Vertel, wat vind je zo leuk aan werken bij de Observant?

Voornamelijk de afwisseling is wat het werk bij de Observant zo leuk maakt. Zo draai je de ene dag een drukke lunch, sta je de volgende dag achter de bar voor een feest van 150 man en de dag erop verzorg je de zalen die een bijeenkomst hebben gepland. Het constant schakelen en inspelen op wat de gasten willen is uitdagend en daarom ook erg leuk.

O ’ja en wat vind je dan het allerleukst?

Persoonlijk vind ik de feestjes en partijen het leukst. Het geeft altijd veel voldoening wanneer je je gasten ziet dansen en losgaan. Meestal staan we ook met een aantal vaste collega’s op deze feestjes en samen proberen we er ook achter de bar een feest van te maken.

Noem jouw hoogtepunt van het afgelopen jaar bij de Observant?

Mijn hoogtepunt van het afgelopen jaar is toch zeker dat ik een fulltime contract aangeboden heb gekregen. Na 6 jaar lang komen en gaan, wisselend van leerling, oproepkracht en parttime medewerker, zal ik vanaf halverwege augustus een vaste kracht zijn. Dit is voor mij ook een persoonlijk hoogtepunt, aangezien dit mijn eerste fulltimebaan is en omdat ik kan zien hoe ik professioneel ben gegroeid in deze afgelopen 6 jaar, voornamelijk dankzij de Observant en het team.

En, heb je weleens geblunderd…nee, niet prive, maar op het werk natuurlijk?

Ik heb zeker wel eens geblunderd. Ik heb vaak genoeg iets laten vallen, zoals glazen of borden, maar de grootste blunder van de afgelopen tijd moet toch wel zijn met een pan satésaus. Het was op een dag dat er redelijk veel te doen was en ik moest ondertussen een pan satésaus in de gaten houden die op het vuur stond. Dit was ik natuurlijk vergeten en ik werd er aan herinnerd door een aantal gasten die me vertelde dat het een beetje aangebrand rook. In eerste instantie dacht ik dat dit door de BBQ buiten kwam, maar dit bleek dus niet het geval te zijn. Toen ik de pan zag roken heb ik deze meteen van het vuur afgehaald, maar niet op een brandvast stuk van het werkblad van de keuken gezet. De zwarte ring die op het aanrechtblad staat zal nog wel een tijdje een leuk aandenken zijn…..

Hoe zou je het team van de Observant het beste kunnen beschrijven?

Het team van de Observant zou ik beschrijven als een hecht en professioneel team, waarin iedereen klaar staat voor elkaar. Niet alleen met werk gerelateerde problemen zullen ze voor je klaarstaan, maar ook met persoonlijke problemen zullen ze je altijd proberen te helpen.

Als jij burgemeester was van Amersfoort, wat zou je dan doen?

Als ik burgemeester van Amersfoort zou zijn, zou ik voornamelijk proberen Amersfoort nog meer op de kaart te zetten. Toen ik nog wat jonger was vond ik Amersfoort altijd een saaie stad, maar in de afgelopen jaren ben ik erachter gekomen wat een mooie dingen en plekken Amersfoort eigenlijk te bieden heeft. Ook zou ik een standbeeld van mijzelf op de Hof plaatsen.

Wil je verder nog iets delen met ons?

Hier zou ik graag iedereen met wie ik de afgelopen jaren heb gewerkt willen bedanken. Ik begon bij de Observant als een ietwat verlegen en onzekere jongen en zij hebben mij mede gemaakt tot de persoon die ik ben vandaag, zowel professioneel als persoonlijk. Ik kijk erg uit naar de komende jaren!

Oke doei!